1001 történet Délkelet-Európából e-könyv formájában

This page is available in Română and in Български

Ebben az e-könyvben olyan történetek szerepelnek, amelyek megmutatják, hogy a nyomor nem sorsszerű. E történetek pozitív üzenetként szolgálnak a folyamatosan áradó negatív hírekkel szemben, amelyek oly sok embert tántorítanak el, s a kétségbeesés érzését váltják ki belőlük.

A gyűjteményben szereplő történetek megmutatják, hogy közös munkával lehetséges a változás. Az elbeszélések olyan kirekesztett emberekről szólnak, akik igyekeznek megtalálni helyüket a társadalomban, és hozzájárulni egy jobb világ létrejöttéhez.

Nem csupán személyes történetek ezek, hanem olyan, különböző hátterű és más-más generációhoz tartozó emberek történetei, akik támogatják egymást a közös célok elérésében, ami konkrét pozitív változásokat eredményez.

E gyűjteményben különböző délkelet-európai országokból (Bulgária, Horvátország, Macedónia, Magyarország, Románia és Szerbia) származó, változásokról szóló történeteket mutatunk be.

Ezek a történetek egyúttal tanúságot tesznek a szegénységben élők és a velük együtt küzdők bátorságáról, ellenállásáról, méltóságáról és büszkeségéről, amivel másoknak is ösztönzést nyújtanak. Senkit sem volna szabad magára hagyni.

Számos más olyan személy és csoportulás akad, akik kezdeményezéseket és konkrét lépéseket tesznek a szegénység ellen. Céljuk, hogy a leginkább kirekesztettek hozzájárulását a többségi társadalom meghallja és elismerje. További történeteket is leírtunk, és még többről is tudnánk szólni.

A jelen e-könyv angol, bolgár, francia és román nyelven is elérhető. Ez a kiadvány magyarul itt érhető el

2017-10-17SouthEastEurope-Ebook-Stories-of-Change-HU