Bulgária és Délkelet-Európa

Az ATD Fourth World alapítvány Bulgáriában tevékenykedik, Szófiában és Plovdivban. Más dél- és kelet-európai országokban is vannak partnerei.

Az ATD Fourth World 2015 óta működik Bulgáriában. Sokat tanulunk a délkelet-Európában szegénységben élők életéből. A csapatunk folyamatos kapcsolatban áll szegénységben élő emberekkel, így ismerhetjük meg a megsegítésükre létrehozott kezdeményezéseket is.

Sokakkal találkoztunk, akiknek szüksége volna egy térre, ahol megoszthatják az ötleteiket, kérdéseiket és jó gyakorlataikat. Sokan egymásnak is segíteni kívántak, hogy fenntartsák egymásban a szegénység elleni küzdelemhez szükséges motivációt.

Az ATD Fourth World tevékenységei:

A délkelet-európai mélyszegénység jobb megértése úgy, hogy az ellene küzdő emberekkel találkozunk, bármilyen életútról jöjjenek is. Találkozásokat és kommunikációt facilitálunk ezen csoportok között, illetve az ATD Fourth World más országokban tevékenykedő tagjai között.

  • Workshopok Szófiában (2016), Budapesten (2018) és Plovdivban (2019)
  • A European Fourth World Népegyetemen való részvétel
  • Részt veszünk az ATD Fourth World « A szegénység multidimenzionális aspektusai » című kutatásának második fázisában (2019-2020). A kutatási eredményeket megvitatjuk más szegénység ellen küzdő szakemberekkel is.

Lokális szintű kezdeményezésekkel működünk együtt, fiatalokat vonunk be az ATD munkájába.

  • Plovdiv Stolipinovo negyedében más csoportokkal kötünk partnerséget
  • a szófiai «Tehetségmegosztó Fesztivál» szervezése
  • helyi kezdeményezések felkarolása, mobilizálás október 17., a szegénység elleni küzdelem világnapja megemlékezésekhez

Összehozzuk azokat, akiket foglalkoztat a szegénység, és megismertetjük velük az ATD Fourth World munkáját.

  • Helyi találkozókat tartunk Bulgáriában, Észak-Macedóniában, Romániában, Szerbiában és másutt.
  • Felhívjuk a figyelmet a szegénység problémájára. 2017-ben kiadtuk egy e-könyvet A változás történetei Délkelet-Európából címmel, a Joseph-nek más a véleménye című film vetítéseit szervezzük és színházfórumos tanfolyamokat tartunk.

Dernières actualités