Nederlands

ATD Vierde Wereld heeft een Landelijk Centrum in Den Haag en een ontmoetingscentrum de boerderij ‘t Zwervel in Wijhe (vlakbij Zwolle). Leden van het nationale ATD Vierde Wereld Forum hebben zich georganiseerd in lokale groepen in Amersfoort, Den Haag, Breda, Emmen, Heerlen, Oss-Den Bosch, Utrecht, Wijhe, Zoetermeer en Zwolle.

Dertig jaar lang kwamen gezinnen die in armoede leven in Wijhe op vakantie. Tegenwoordig is ‘t Zwervel een vormings- en ontmoetingscentrum waar mensen uit verschillende lagen van de samenleving samen bouwen aan wereld zonder uitsluiting. De beweging in Nederland is erg actief rond 17 oktober, de VN Wereld Dag van Verzet tegen Extreme Armoede, met manifestaties overal in het land.

Het nationale team in Den Haag werkt er aan om beleid te beïnvloeden en banden te versterken met andere organisaties. Prioriteiten voor de beweging zijn het contact maken met nieuwe gezinnen die in armoede leven, het ontwikkelen van een netwerk van medestanders, het verder bouwen aan een dynamische website, het verspreiden van publicaties en het werven en ondersteunen van jongeren die zich willen inzetten.

ATD Vierde Wereld is sinds 1970 gevestigd in Nederland.
Voor meer informatie kijk op de Nederlandse website: www. atd-vierdewereld.nl

Dernières actualités